Pas mus rasite didelį pasirinkimą vytintos, džiovintos žuvies.

Vytinimas yra viena iš seniausių žuvų konservavimo būdų. Vytinamos įvairios žuvys: kuojos, karšiai, plakiai, stintos, menkės, plekšnės, kuprės ir t.t. Neprarasdamos savo maistinių savybių jos gali išsilaikyti iki 3 mėnesių.

Žuvys vytinamos skrostos ir neskrostos. Su viduriais vytintos žuvys yra skanesnės, jos išlaiko „tikrą" žuvies skonį. Tačiau nemėgstantiems terliotis su viduriais labiau tinka skrostos vytintos žuvys. Vytintų žuvų gamyboje konservantai nenaudojami.
Vytinta žuvis tinka maistui be papildomo kulinarinio apdorojimo.
Prisiekę alaus gėrėjai tvirtina, jog geriausia užkanda prie alaus (ir šiaip maistas) yra žiemą sūdyta žuvis. Esą iki pavasarinio neršto jos mėsa yra riebesnė, tinkamai paruošta ji yra skanesnė, nei sūdyta vasarą ar pavasarį. Be to, žiemą nėra musių, tad tokia žuvis yra dar ir ekologiškai švari. Taip pat skanu valgyti duoną arba batoną storai užtepti sviestu, o ant viršaus uždėjus vytintos žuvies nugarinės dalies mėsą.
Patarimas. Valgant vytintą žuvį reikia nulupti. Lupti reikia nuo uodegos link galvos tiesiog plėšiant žuvies odą su visais žvynais.Po oda pasimatys ploni žuvies šonai (ten itin bus sūri vieta) ir rausva nugara aplipusi žuvies mėsa.Prieš pradedant lupti pilvo apačią nupjauti aštriu peiliu per visą žuvies ilgį ir išimu vidurius.

Užsakyti žuvį...

Mobilus Tel. Užsakymams + 37061558588

Užsakymai

Žuvies rūšys